post

Een frisse gevel vraagt om een nieuwe zonneschermdoek

Heb je net je kozijnen geschilderd in een schitterende nieuwe kleur, dan wil je natuurlijk dat de rest van je woning en gevel hier ook bij past. Het kan zijn dat je oude zonweringdoek hier niet goed bij aansluit en dit kan het nieuwe uiterlijk van je huis negatief beïnvloeden. Ook na een gevelreiniging of -renovatie wil je natuurlijk dat de rest van de onderdelen er net zo fris en onderhouden bijstaan als de rest van je gevel. Een nieuw zonweringdoek kan in die gevallen wonderen doen. Zonweringdoeken kunnen vervagen en beschadigen en zijn vaak sneller toe aan vervanging dan de andere onderdelen van een zonnescherm. Een nieuw doek koop je simpelweg online.

Enkele aandachtspunten

Online winkelen heeft vele voordelen, maar in het geval van een zonneschermdoek is het belangrijk dat je de volgende aandachtspunten goed in de gaten houdt. Zoek altijd naar een bepaalde garantie van de kwaliteit van het doek, aangezien doeken van mindere kwaliteit aanzienlijk korter zullen meegaan en sneller zullen vervagen in de zon. Ga dus kijken naar eventuele certificeringen, controleer een bepaald merk en analyseer de kenmerken van het doek. Zo voorkom je problemen als het doek eenmaal arriveert. Verder zijn de retourvoorwaarden erg belangrijk. Als het doek niet naar wens is, moet dit makkelijk terug te sturen zijn zonder dat jij hier de financiële gevolgen voor hoeft te dragen.

De montage

Gelukkig zijn de meeste zonneschermen zo gemaakt dat het oude doek makkelijk uit te nemen is en te vervangen is met het nieuwe doek. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van standaardafmetingen die dus vaak gewoon in voorraad zijn. Doe je de montage liever niet zelf, dan kun je bij een goede leverancier ook terecht voor deze service. Ze zullen in ieder geval een monteur kunnen aanraden die in jouw omgeving is gevestigd. Als je deze aandachtspunten goed in je achterhoofd houdt kan je weinig gebeuren als je je zonnescherm online bestelt. Je gevel zal er dan snel weer fris en nieuw uitzien.