post

Van plaat tot schuur

De schepping van een schuur, altijd mooi om te zien. Het begint met de juiste plaat- en bouwmaterialen, de juiste persoon en de juiste plek. Komt dit allemaal goed bij elkaar, is er weer een mooie schuur ontstaan.

Niet meteen voor een bouwpakket gaan

We willen niet zeggen dat álle bouwpakketten voor schuren slecht zijn, maar je moet oppassen dat je niet je tuin gaat aanpassen aan je schuur. Dat zou doodzonde zijn natuurlijk. Pas de schuur aan op je tuin, zodat die het beste erin past. Wanneer je dus geen schuur in de juiste afmetingen kunt vinden, is het een goed idee om zelf aan de slag te gaan. Er zijn op het internet veel bouwtekeningen te vinden, maar ook de technieken apart die gebruikt zijn. Hiermee kun je zelf een bouwtekening maken en precies de afmetingen krijgen die je zelf wilt. Het lijkt een grote klus, maar wanneer je het rustig bekijkt zul je erachter komen dat het met goede instructies reuze meevalt.

Likje verf?

Niet alleen omdat het mooi is raden wij aan om de schuur uiteindelijk te verven. Ook omdat dit goede bescherming biedt voor het hout van je schuur. Heb je liever een mooie houtkleur, kijk dan naar een goede beits. Eventueel is het handig om het hout ook nog te impregneren zodat het extra goed bestand is tegen elk weertype. Hiermee ben je verzekerd van jarenlang onbezorgd genieten van je zelfgebouwde schuur. En met de juiste materialen blijft hij nog langer staan, en kun je er voorlopig weer tegenaan!